tiistai 12. elokuuta 2014


Asuntomessuilla nähtyä


Heinäkuussa teimme melkein koko perheen voimin (yksi tytöistä kyläili kaverilla) reissun Jyväskylän asuntomessuille. Kiersimme messuilla seitsemän tuntia ja kaikki omakotitalot tuli nähtyä. Kerrostaloasuntoihin emme sitten kierroksen päätteeksi enää lähteneet.

Vaikutelmaksi messuista jäi harmaa-valkoinen yleisilme, ja kovin moderneja siellä melkein kaikki talot olivat. Tällaisille vanhan talon remontoijille messujen anti oli hieman liian pelkistettyä, mutta toki sisustuspuolelta löytyi kauniita harmonisia kokonaisuuksia ja myös kivoja pikkuoivalluksia.

Kauniita sisustuksia oli mielestämme ainakin kohteissa nro 5 (Käpylä) ja nro 20 (Honka Harmonia).

Kohteessa 20 (Honka Harmonia) vanhoja puuovia oli käytetty hauskasti makuuhuoneen sisustuksessa

Samassa kohteessa (20 – Honka Harmonia) oli vanhoista puuovista tehty myös olohuoneeseen ihana maalaisromanttinen sohvapöytä.
 
Kohteessa 5 (Käpylä) pojan huoneen rauhallinen, mutta rento sisustus. Kello oli toteutettu art4u:n tarroilla.
 
Kahden jo tosin hieman isomman balleriinan äitinä kiinnitin huomiota kohteessa 4 – Omatalo Uniikki – toteutettuun pienen tytön huoneen sisustukseen. Miksei kotiinkin voisi laittaa seinään ison peilin ja tangon?


Liitutaulumaalia oli käytetty useassakin kohteessa. Paras idea oli uudenvärisen liitutaulumaalin ja jättipyykkipoikien yhdistelmä kodinhoitohuoneessa kohteessa 17 (Hailuoto).

 
Useammassakin kohteessa oli liitutaulumaalia käytetty perheen arkisten aikataulujen kaikkien näkyville saamiseen, tässä pari esimerkkiä:

 
Pyykkikuilu, tuo minunkin unelmani, oli toteutettu parissa kohteessa:

 
Sisustustekstiileistä nuorimmaisemme silmään osui kekseliäs, mutta paljon työtunteja vaatinut työhuoneen matto kohteessa 24 – Honka Kaarna. Tekstiilitaiteilija Irene Välimäki oli totetuttanut maton vanhoista farkkujen nahkamerkeistä:


Sisustusmateriaaleissa mieleen jäi kohteen 2 – Cube 170 - luonnonkivestä tehty suihkun taustaseinä, joka oli myös kauniisti valaistu:Liukuovet tuntuvat olevan tämän hetken in-juttu. Ja kyllähän niillä saadaan tilaa säästymään, varsinkin kodinhoito- ja eteistiloissa, vaatehuoneissa ym. ne puoltavat paikkaansa. Meillekin toivottavasti saadaan sellaiset kodinhoito-ja ompelutilan yhteyteen.

Noppakodit, nuo pariskunnille ja sinkkuihmisille suunnitellut omakotitalot, edustivat mielestäni messujen parasta antia tilankäytön suunnittelun osalta. Kodit tuntuivat paljon neliöitään isommilta, ja kaikki tarpeellinen oli saatu mahtumaan 75,5 m2:een. Talojen ulkoasu tosin ei meikäläisen silmää hivellyt.

Kaiken kaikkiaan asuntomessuilla on aina kiva käydä. Meiltä ei varmaan ole kovin monia messuja jäänyt väliin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Välillä on kannettu vauvaa rintarepussa, mutta nyt lapsista on kasvanut jo ihan kiinnostuneita messukävijöitä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti