maanantai 26. lokakuuta 2015

Toukokuu 2014 – punaisen talon hirsikehikon oikaisu


Toukokuun viimeisinä päivinä 2014 oli punaisen talon vanha katto saatu purettua, ja vuorossa oli talon hirsikehikon oikaisu. Kehikko oli vähän joka suuntaan vinossa, joten ihan suoraksi sitä ei millään pystytty saamaan. Talo oli myös pitkittäin vinossa niin, että kehikko on eteläpäädyssä vajonnut pohjoispäätyä alemmaksi.
Tavoitteena olikin suurimman vinouden oikaisu ja talon laittaminen lopulliselle pysyvälle paikalleen, jotta tulevaa uudisosaa voitiin alkaa siihen yhdistää. Aluksi kiinnitettiin linjalangat.


Kehikon oikaisu aloitettiin 23.5.2014 linjalankojen laitolla

Punaisen talon kehikko oli hirsipinkkojen ja tunkkien päällä, ja vähän kerrassaan eteläpäätyä siirrettiin traktorin avulla hiukan suorempaan, eli kauemmaksi harmaan talon nurkasta.


23.5.2014 Hirsipinkka ja tunkki kehikon alla – kehikkoa on siirretty oikealle

23.5.2014 Kehikon siirtoa traktorin ja rautakangen avulla
Kun sivuseinät oli saatu linjattua suunnilleen suoraan ja talo oli lähes suorassa kulmassa harmaaseen taloon nähden, tehtiin kehikon alle puusta uutta runkoa anturan ja sen päälle aseteltujen perustuskivien väliin. Alimmat hirret oli jouduttu poistamaan niiden huonokuntoisuuden vuoksi, ja koska esimerkiksi talon päädyssä uusi rakenne ei jää sisätiloissakaan näkyviin lattiapinnan yläpuolelle, ei kehikkoa lähdetty perinteisesti kengittämään, vaan rakenteet tehtiin muulla tavoin.


30.05.2014 Punaisen talon kehikko oikaistuna uuden perustuksen päällä – eteläpääty

30.05.2014 Punaisen talon kehikko ”kengitettynä” uuden perustuksen päällä - pohjoispääty


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti