maanantai 30. maaliskuuta 2015


Marraskuu 2013 – kanaaleita ja putkia

Punaisen talon anturoiden valun jälkeen siirryttiin tekemään pohjatöitä talon taakse ja tulevan uudisosan kohdalle. Talon lämmitysmuoto tulee olemaan hakelämmitys, ja hakelämpökeskus tullaan rakentamaan vanhan navetan paikalle. Fannikkkalan tekninen tila taas tulee uudisosaan, joten näiden välille kaivettiin lämpökanaaliputket punaisen talon takapuolitse.
 

12.11.2013 Kanaaliputkien kaivuuta takapihalla, taustalla koivujen takana näkyy purettavan navetan kattoa
Samaan kaivantoon lämpökanaaliputkien kanssa laitettiin myös putket sähköjohtoja varten sekä salaojaputki. Kaivannon salaojasoran sekä koko talon ja kallion välisen takapihan päälle levittiin myös kaksi kerrosta Finnfoam-eristelevyä sekä mursketta, samaan tapaan kuin rakennustenkin alle.

12.11.2013 Takapihan routaeristystä
Ennen talven tuloa tehtiin myös pohjan eristystyöt uudisosan kohdalle. Tätä ennen laitettiin paikoilleen myös viemäri- ja salaojaputket. Lopulliset versiot uudisosan piirustuksista olivat tässä vaiheessa vielä kesken, mutta viemäreiden paikat olivat kuitenkin jo selvillä riittävällä tarkkuudella. Rakennuksen vesi-ja viemäripisteitä vaativat tilat tulevat kaikki uudisosaan, punaisen talon takapäätyyn tehtävää erillistä asuntoa lukuun ottamatta.
 
Mursketta levitettynä uudisosan kulmalla 14.11.2013

Uudisosan pohjan eristystä 15.11.2013
Uudisosan pohjan routaeristystä 18.11.2013
Pohjatyöt uudisosan kohdalla saatiin valmiiksi 19.11.2013 sopivasti ennen ensimmäisiä lumisateita.

Uudisosan pohja tasattuna 19.11.2013
Kanaalin navetan puoleisessa päässä laitettiin paikoilleen salaoja- ja tarkistuskaivot. Koivut jätettiin paikoilleen takapihalle ”liikenneympyrään”. 


Putkitöitä vanhan navetan kupeessa 21.11.2013
Uudisosasta putkia vedettiin myös harmaan talon ja pellon välitse tien suuntaan. Tälle kulmalle oli toiveissa saada vesiosuuskunnan ja kaupungin vesijohto- ja viemäriliittymät. Tämä hanke on sittemmin päätetty toteuttaa, ja nyt talvella 2015 niiden rakentaminen on parhaillaan käynnissä.
 
26.11.2013 putkien eristystä pellon puolella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti