perjantai 9. helmikuuta 2018

Kuistien ja terassien sokkelien muuraus - joulukuu 2014


Kuistien ja terassien sokkelien muuraus - joulukuu 2014


Joulukuun 2014 alussa oli uudisosa saatu katettua, ja ennen talven tuloa muurattiin vielä harkoista perustukset kuisteille ja terasseille. Sekä punaisessa että harmaassa talossa oli alun perin kuisti sisäpihan puolella, punaisessa talossa suorakaiteen ja harmaassa mutterin muotoinen. Nämä vanhat huonokuntoiset kuistit purettiin ja niiden tilalle rakennettaisiin uudet. Lisäksi punaiseen taloon tehtäisiin uusi avokuisti takapihan puolelle ja uudisosaan katettu terassi saunan ja keittiön kulmaukseen. Ensin muurattiin harkkoperustukset saunan ja keittiön terassille.


Saunan ja keittiön terassin perustukset muurattu 5.12.2014


Seuraavaksi tehtiin perustukset punaisen talon takapihan uudelle kuistille. Punaisen talon toiseen päätyyn tulee erillinen huoneisto, johon tulee sisäänkäynti tämän uuden avokuistin kautta takapihan puolelta.


Punaisen talon takapihan kuistin perustukset 8.12.2014

Punaisen talon sisäpihan puoleinen kuisti muuttuu niin, että varsinaisen kuistin kohdalta ei enää tule lainkaan sisäänkäyntiä, vaan koko talon pääsisäänkäynti tulee uuden kapeamman kuistin osalle, joka jatkuu punaisen talon kuistista talojen nurkkaukseen asti.


Punaisen talon sisäpihan kuistin perustusten muuraus alkamassa 8.12.2014

9.12.2014 Punaisen talon kuistin ja uuden sisäänkäyntikuistin perustusten muurausta 


Harmaan talon mutterikuistiin tulee sisäänkäynti kuten ennenkin, mutta olemme nimenneet sen ”kinkerisisäänkäynniksi”,  koska se tulee tuskin olemaan kovin ahkerassa käytössä.


Harmaan talon mutterikuistin antura 9.12.2014

Mutterikuistin perustukset 16.12.2014


Kun kuistien perustukset oli saatu muurattua, pihaan levitettiin 16mm mursketta ja sitä tiivistettiin. Ennen talven sisätöihin siirtymistä olisi vielä yksi valutyö tehtävänä; uudet kannatintolpat harmaan talon kallion päällä olevalle kulmalle.


Takapiha 16.12.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti