keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Kattoristikoiden asennus uudisosaan 13.11.2014

Kattoristikoiden asennus uudisosaan 13.11.2014


Marraskuun puolivälissä 2014 rakennuksen ulkonäkö muuttui kerralla paljon, kun uudisosaan ja harmaan talon pirtin kohdalle saatiin kattotuolit paikalleen. Uudisosan itäpäädyssä katto oli tehty jo aiemmin valmiiksi pohjahuovalle asti.


Talon katto on ylhäältä katsoen ristinmuotoinen, vaikka ristin ”sakarat” ovatkin erimittaisia ja myös osittain erikorkuisia. Korkein osa katosta on uudisosan keskikohta, jonka pääty on järvelle päin sekä harmaan talon pirtin osuus, siis juuri se kohta, johon kattotuoleja nyt asennettiin. ”Sakaroiden päät” ovat harjakorkeudeltaan matalampia. 

Talo järven ja rannan suunnasta 13.11.2014

Sisäpihan puoli

Toisen kerroksen keskikohta, taustalla harmaan talon matalammaksi jäävä pääty

Uudisosan keskikohta itäpäädyn suuntaan
Kattoristikoita asennettiin paikoilleen 13.11.2014 kaikkiaan 27 kpl.  Suurin määrä, 20 kpl, asennettiin harmaan talon harjan suuntaisesti ja 7 kpl järven puoleiseen päätyyn. Samalla nostettiin yläkertaan myös kolme pakettia gyprocia valmiiksi joskus myöhemmin tapahtuvaa seinien levytystä varten.

Samalla yläkertaan nostettiin jo kipsievyjä seiniä varten

Järven puoleisen päädyn kattoristikot yhdistettiin poikittaisiin kattoristikoihin jatkamalla järven puoleisen päädyn harjaa poikkipäin olevaan harjaan asti.  Jiirejä tähän kattoratkaisuun tulee paljon, ja niiden teko onkin seuraavana vuorossa ennen kattojen tekoa.

Keskiosan erisuuntaisten harjojen yhdistämiskohta

Keskiosa yhdistyy punaiseen taloon

Keskiosan, punaisen talon ja uuden itäpäädyn kulmaus

Talo kuivurin suunnasta 14.11.2014





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti