tiistai 6. syyskuuta 2016

Asuntomessujen antia Seinäjoelta

Vietimme heinäkuun lopulla koko perheen voimin kesän kuumimman hellepäivän Seinäjoen asuntomessutaloja kierrellen. Jäätelöä ja vettä kului, ja koko päivä meiltä meni messujen omakotitalotarjonnan katsastamiseen. Pari taloa taisi jäädä käymättäkin. Tytöt alkavat olla jo myös ilahduttavan kiinnostuneita sisustamisesta – mielessä kaiketi siintää se oma huone Fannikkalassa.

Kokonaisuutena messujen anti oli meille viime vuosia parempaa. Esillä oli enemmän puutaloja, isompia taloja ja enemmän perinteisempää sisustusta. Seinäjoki messupaikkakuntana oli kiva, sopivan matkan päässä, ja tarjosi toiselle päivälle myös mukavaa tekemistä lasten kanssa. Messujen jälkeisenä päivänä tutustuimme Duudsonit Activity parkiin. Illaksi ajoimme Lapualle, kävimme uimassa ja laskemassa vesiliukumäkeä sekä elämämme ensimmäisessä naisten Superpesis-ottelussa. Pesis on mielenkiintoista seurattavaa, vaikka kaikki taktiikkakuviot eivät ensikertalaiselle ihan avautuneetkaan. Orivesiläisenä on tullut enemmän seurattua naislentopalloa ;)


Sitten messujen antiin. Ensimmäisessä käyntikohteessamme (talo 7 – Omatalo Armas) oli kylpyhuoneessa hienosti toteutettu syvennys, tai oikeastaan kehys.  Kylpyhuonesyvennyksiä oli monessa muussakin talossa, mutta tämä oli mielestäni kaunein.

Talo 7 – syvennys kylpyhuoneessa

Kohteessa 8 (Passiivikivitalo Skaala) oli paljon käsin tehtyjä sisustuselementtejä, virkattuja mattoja ym.  Ruokapöydän tuoleille oli virkattu hauskat tossut – kiva vaihtoehto huopatarroille. Ovensuussa oli harmaasta laudasta rakennettu ritilä, johon sai koukuilla kiinnitettyä kaikenlaista – hauska idea!Kohteessa 9 ( Heikius Hus –talo) oli kaunis ulkoväritys. Ihastelin kaunista punaista ulko-ovea, se sopi hyvin talon muuten neutraaliin väritykseen.  Sisäänkäynnin luona oli myös tyylikäs bonsaipuun tyyliin leikattu vuorimänty.  Ihmetystä meille järvien ja lampien keskellä asuville pirkanmaalaisille aiheutti messualueen tekojärvi ja se, että ”rantataloista” ei ollutkaan järvimaisemaa, paitsi korkeintaan yläkerrasta. Tekojärven ympärillä olevat vallit estivät näkymää järvelle pihasta ja maan tasalla olevasta asuinkerroksesta.

Kohde 9 – hieno punainen ulko-ovi ja bonsai-vuorimänty

Talosta 10 (Dome Lumo) jäi mieleen yläkerran musahuoneen farkkumatto ja kohteesta 12 (Villa Tango) ylellinen pukeutumishuone makuuhuoneen vieressä, ihanasti sisutettu lastenhuone sekä valkoinen keittiö, samaa tyyliä kuin ole Fannikkalaan haaveillut.

Kohde 10 - farkkumatto

Kohde 12 – pukeutumishuone

Kohde 12 – lapsen huone

Kohde 12 keittiö, valmistaja Komia Kaluste

Kohteessa 14B (Hartman Koti Ankkuri) oli pari kaunista valaisinta, jotka voisivat meidänkin tyyliimme sopia. Riippuvalaisin sopisi esimerkiksi keittiön tai pirtin pöydän päälle ja jalkalamppu vaikka työhuoneen nojatuolin viereen.Valaisimet kohteessa 14B


Kohteessa 16 (Nuuka) oli kauniita huonekaluja, esim. vanha kaunis punaruskea puusohva. kyseisessä huoneessa oli seinissä myös yksi lempitapeteistani, Pihlgren & Ritolan Lumikide vaaleissa väreissä. Keittiökalusteet tässä kohteessa olivat pitkälti juuri sellaiset kuin olen Fannikkalaan haaveillut. Ne oli toteuttanut Puuneuvos. 

Kohde 16 – kaunis vanha puusohva ja Lumikide-tapetti

Kohde 16 – Keittiö, valmistaja Puuneuvos
Kohde 18 (Villa Roihu) oli yksi alueen moderneista pohjalaistaloista. Sisustus miellytti silmää neutraaleine sävyineen, esimerkkinä tytön huone. 

Kohde 18 tytön huone
Kohteessa 20 (Riihi) oli ihanin vaalein pastellisävyin sisutettu lastenhuone:

Kohde 20 lastenhuone
Talossa 23 (Vieskatalo Valokki) oli keittiössä upea käsin piirretty kuvaseinä. 

Talo 23 – käsin piirretty keittiön seinä
Lempikohteeni asuntomessuilla oli taas kerran Kannustalojen kohde: Pohjanmaa (talo 24).  Sisustuksessa oli paljon sellaista, mitä voisi toteuttaa myös meillä. Valokatkaisijat ja pistorasiat olivat vanhan tyyppisiä, samoin kuin talon väliovet. Meillä ainakin ovissa värinä olisi valkoinen, mutta Mattioven malli oli kaunis. Talossa oli myös käytetty Pihlgren & Ritolan tapetteja, mm. Lilja, Atrain ja Avaimet.

Kohde 24 – keittiön talonpoikaiskaappi

Kohde 24 – väliovi, valmistaja Mattiovi

Kohde  24 – valokatkaisijat
Kohteen 26 (Passiivikivitalojen kosteusturvakoti) keittiö oli kivasti sisustettu. Keittiön liesikupu oli hieno, mutta meillä liesi taitaa tulla kaapistojen ”alle”, ja perinteinen liesituuletin lienee meidän valintamme. Välitilan laatat oli ladottu vinoon, mutta itse taidan pitää kyllä enemmän perinteisestä tiililadonnasta. Keittiössä oli käytetty myös hauskasti kahdenvärisiä kaapistoja ja erilaisia vetimiä.

Kohde 26 – keittiössä hieno liesikupu

Talossa 27 (Design-talo Trio) oli kodinhoitohuoneen kulmaus käytetty kekseliäästi pyykinkuivaustelineen paikaksi. Vähän korkeammalla se voisi kyllä olla, että mahtuisivat aikuistenkin vaatteet henkarissa roikkumaan. 
Kohde 27 kodinhoitohuone
Kohteen 30 (Hartman koti Ruutu) tytön makuuhuone oli sisustettu rauhallisesti valkoisellla, harmaalla ja mustalla. Vanhempien makuuhuone noudatti samaa harmonista linjaa.

Talo 30 – tytön makuuhuone 

Talo 30 – vanhempien makuuhuone

Fannikkalaan sopisi ainakin ompelutilan ja kodinhoitohuoneen oviksi liukuovet. Asuntomessuilla oli niitä paljon esillä, sekä seinän sisään meneviä että myös näkyviin jääviä liukuovia. Tykästyin erityisesti talon 41 (Lumimustikka) valkoisiin rustiikkisiin liukuoviin. Toisessa kuvassa olevassa harmaasta laudasta tehdyssä liukuovessa oli näyttävät kiskot ja ripustukset, kohteen numero on tosin jo päässyt unohtumaan.


Liukuovi talo 41
Seuraavana päivänä poikkesimme vielä messujen oheiskohteessa, kun sattumalta ajoimme siitä ohi. Siellä oli perinteistä pohjalaistaloa kunnostettu hienosti vanhaa kunnioittaen. Talossa oli samantyyppinen leivinuuni kuin meille Fannikkalaan tulee. Makuuhuone oli sisustettu kauniisti valkoisen ja pellavan sävyillä.

Messujen oheiskohde

Messujen oheiskohde1 kommentti:

  1. Oheiskohteen emäntä pitää blogia osoitteessa italianpunainenparitupa.blogspot.fi

    VastaaPoista