torstai 10. maaliskuuta 2016Kesäkuu 2014 – uudet kattotuolit punaiseen taloon


Toukokuussa 2014 punaisesta talosta oli purettu vanhat kattorakenteet pois. Tämän jälkeen hirsikehikkoa oli oikaisu ja sille oli tehty uudet perustukset. Juhannusviikolla 2014 oli työmaalla päästy siihen vaiheeseen, että punaiseen taloon nostettiin uudet kattotuolit paikoilleen.

Ensimmäisiä kattoristikoita nostetaan paikalleen tostaina 19.6.2014

Kattoristikoita punaiseen taloon tuli kaikkiaan 17 kpl. Koska talossa alakerran huonekorkeutta oli riittävästi ja yläkertaan haluttiin saada varastotilaa, tehtiin kattoristikoista sellaiset, että niiden keskiosaan jää avoin kohta, ja ristikon alareuna laskee seinän tukipisteeltä noin metrin alaspäin.

Eteläpäädyn kattoristikoiden nosto meneillään 19.6.2014

Ristikoiden nosto ja kiinnitys paikoilleen sujui kauniissa säässä jouhevasti. Ristikkoauton kuljettaja nosti pitkällä nosturilla talon yläpuoliselta penkalta kehän kerrallaan ylös katolle, missä mieheni yhdessä työmiehensä kanssa asetti ja kiinnitti kehät paikoilleen. Alhaalla tarvittiin apumieheksi ukki, joka kiinnitti kuhunkin ristikkoon köyden noston ajaksi ja ohjasi sen avulla ristikon suuntaa noston aikana.Apunarun irrotus ja ristikon asettaminen paikoilleen

Talon pohjoispäädyssä nosturi joutui toimimaan sähkölinjan ”ylitse”, mutta hyvin sekin sujui.  Sama vanhalle kuivurille johtava sähkölinja oli haittana myös pikkuaitan siirroissa aikaisemmin, ja se onkin tarkoitus myöhemmin korvata maakaapelilla.

Pohjoispäädyn ristikoiden nosto menossa 19.6.2014
Juhannusaatonaattona, kuten muinakin kesän torstai-iltoina kokoonnumme paikallisen nuorisoseuran väellä kylä yhteiselle uimarannalle illanviettoon uimaan, pelailemaan ja paistamaan makkaraa. Uimaranta on Fannikkalan rantapellon alapuolella, ja sieltä olikin illalla mukava katsella punaisen talon uusia kattorakenteita.

Punaisen talon kattoristikot paikallaan juhannusaatonaattona 2014

Seuraavalla viikolla päästiin sitten ottamaan kuvia ylhäältäkin käsin. Työt katolla jatkuivat päätyjen rungon ja päätyräystäiden teolla.

Kattoristikot paikoillaan 25.6.2014

Ristikot sivuseinän päällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti