tiistai 8. joulukuuta 2015

Kesäkuun alku 2014 – punaisen talon perustushommiaPunaisen talon kehikkoa oli toukokuun lopussa oikaistu ja se oli asetettu lopullisille sijoilleen. Seuraavaksi oli vuorossa perustuksen muuraus talon itäseinustalle ja leivinuunille. Vanhan leivinuunin muuri oli rikkoutunut, ja se purettiin pois jo aiemmin, kun työt Fannikkalassa alkoivat. Uusi antura leivinuunille oli valettu lokakuussa 2013. Nyt oli uunin harkkoperustuksen vuoro. 

Leivinuunin perutuksen suunnittelua 02.6.2014

Punaisen talon pirttipäädyn hirsistä alimmaisia oli jouduttu poistamaan huonokuntoisuuden vuoksi. Uudisosaan liitettävällä päätyseinällä uutta runkoa rakennettiin puusta, mutta takapihan puoleisella ulkoseinällä perustus muurattiin harkosta.

Leivinuunin perustus muurattuna 03.06.2014

Itäpuolen seinän perustusta muurattuna 03.06.2014

Kun harkkoperustus uunin alla oli valmis, rakennettiin uunin kulmaukseen myös uusi seinän runko.  Alkuperäiseen hirsirunkoon oli tässä kohdin aiemmin tehty aukko, jotta vanhat uunin perustukset saatiin purettua pois kaivinkoneella ja samalla saatiin avattua kaivinkoneelle myös väylä pirttiin pohjatöitä varten.  

04.06.2014 Uuden rungon rakentamista leivinuunin kulmaukseen

Näin koko punainen talo oli saatu ”kengitettyä” uuden perustuksen päälle, ja se olkoi olla valmis uuden katon tekoa  varten.

Tilanne 06.06.2014

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista, nyt vain lisää kirjoitusta kun ehdit.

    VastaaPoista