sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Asuntomessuilua Vantaalla


Edellisviikon pienen kesälomareissun yhteydessä (sen muista kohteista lisää myöhemmin) vietimme koko perheen voimin aurinkoisen keskiviikkopäivän Vantaan Kivistössä messutaloja kierrellen. Kun katselin messuluetteloa etukäteen, muodostui ennakkokäsitykseksi jälleen melko moderni talojoukko pienenpienillä tonteilla, ja sitähän se suurimmaksi osaksi olikin. Sisustuspuolella messujen anti oli odotuksia parempaa, vaikka Fannikkalaan sopivaa sisustustyyliä oli laajemmin esillä vain parissa kohteessa.


Kohteessa 30 – Villa Falken – oli Adalmiinan Helmen  Annarina Yöntilän suunnittelema sisustus. Harmoniset ja maanläheiset värit, sopiva ”rouheisuus” ja kekseliäs turkismateriaalien käyttö miellyttivät silmää.


Kohde 30 - olohuone
Kohde 30 - makuuhuone

Kohde 30 – keittiön tuolit
Kohde 30 - puukori

Ulkoapäin moderni kirkkaankeltaisin tehostein somistettu Tiilerikoti –kohde 41– yllätti positiivisesti maalaisromanttisella sisustuksellaan. Messuoppaan mukaan sisustussuunnittelijalla (Country White) oli lähtökohtana ajatus modernista mummolasta. Vaikka koti oli lapsiperheen sijaan suunniteltu vanhemmalle pariskunnalle, se oli sisustuksen osalta ehkä koko messujen parasta antia. Täytyypä seuraavalla pääkaupunkiseudun reissulla käydä tsekkaamassa tämä kartanoputiikki.

Kohde 41 - ruokailutila

Kohde 41 – wc:n laatta

Kohde 41 - makuuhuone

Kohde 41 - olohuone

Kohde 41 – työhuone
Kohteen 37 – Terca Tiger – vanhempien makuuhuoneessa oli upea valokuvatapettiseinä, jonka keskeltä avautui ranskalainen parveke olohuoneeseen.  Saman talon työhuoneessa oli myös hauska maailmankarttatarra seinällä; siihen voisi vaikka merkitä kaikki paikat, joihin on matkustanut. Itse työpöytä tavaroineen oli mielenkiintoinen sekoitus designia eri aikakausilta.

Kohde 37 – makuuhuoneen valokuvatapettiseinä parvekkeineen  


Kohde 37  - työhuone
Muurametalojen kohde 29 – Villa Chili – oli messujen väripilkku. Vaikka näin värikäs sisustus ei ehkä meidän taloomme ihan sovikaan, pidin rohkeista värivalinnoista. Kohteen työhuoneessa oli maltillisempi värimaailma, ja se olikin todella kaunis kokonaisuus.

Kohde 29 - työhuone
Messuilla oli lisäksi muutamia hyviä yksittäisiä ideoita, joita voisi meilläkin toteuttaa. Jo viime syksyn Habitaressa ihastelin pellavasohvaa, ja myös näillä messuilla ihastelin kohteen 11 – Designer 151 – olohuoneen muhkeaa sohvaa. Makuuhuoneissa voisi irtovaatetanko olla hauska ratkaisu vaatehuoneiden lisänä.

Olohuoneen pellavasohva kohteessa 11


Vaatetanko
Kylpyhuoneen laattaseinään tehty syvennys, jonka on taustaseinä on peiliä, tuo ylellisyyttä ja lisää tilan tuntua. Myös kivoja marokkolaishenkisiä laattoja oli messuilla esillä.

Kylpyhuoneen peilisyvennys

Marokkolaishenkisiä laattojaEi kommentteja:

Lähetä kommentti