keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Fannikkalan julkisivupiirustuksetPohjaratkaisun toimivuuden lisäksi suunnittelussa täytyi kiinnittää huomiota myös julkisivuihin. Fannikkala on hyvin keskeisellä paikalla Pitkäjärven kylässä, ja tien vieressä sijaitseva talo osuu hyvin myös ohikulkijoiden silmään. Talon sisäpihan puoli pysyy eniten entisen näköisenä pihapiirinä kuisteineen, mutta uutta pääsisäänkäyntiä varten suorakulmaista kuistia jatketaan kapeampana uudisosan kulmaan asti. 

Julkisivu luoteeseen, sisäpiha tielle päin
Toinen näkyvä suunta on näkymä alhaalta Kylänrannasta ylös mäkeä Fannikkalaan päin. Sille puolelle, siis järvinäkymän suuntaan näkyy eniten uudisosan uusi pääty, jonka yläkerrassa on makuuhuoneita ja alakerrassa keittiö. Päädyn molemmin puolin on kuistia, oikealla saunan katettu kuisti ja vasemmalla ensin ruokailutila, jonka päällä on makuuhuoneen avoparveke, ja ruokailutilan vieressä vielä pieni avokuisti syreenien suojassa.

Julkisivu etelään järven suuntaan
Vanhalta kuivurilta päin kaakon suunnasta näkyy oikeastaan pelkästään uudisosaa. Talon itäpuolella kulkee pihatie taloon ja sen takana avautuvat pellot. Pihatie on maaston muotojen vuoksi huomattavasti takapihaa korkeammalla ja takapihalle ei kauempaa ihan suoraa näkymää olekaan. Takapihan puolelle rakennetaan uudet avokuistit nurkkaan talonväen omaa ”arkisisäänkäyntiä” varten ja punaisen talon päätyyn tulevalle erilliselle asunnolle omansa.

Julkisivu kaakkoon vanhalle kuivurille päin

Julkisivu koilliseen, ”takapiha”
Tavallisten kaksiulotteisten julkisivukuvien lisäksi teetimme tässä nähdyt kolmiulotteiset julkisivukuvat, jotta kokonaisuus olisi helpompi hahmottaa, talossa kun on kulmia kerrakseen ja kaikki yksityiskohdat eivät kaksiulotteisista kuvista oikein kunnolla erotu. Järven suunnasta tehtyyn kuvaan lisättiin myös olemassa olevaa puustoa ja maaston pinnanmuotoja, jotta kuvattu näkymä olisi todentuntuisempi.

Julkisivu lounaasta tieltä päin
Näissä kuvissa talot on sävytetty vaalealla vihertävänharmaalla. Vanhat talot oli joskus aikoinaan maalattu punamullalla keltaisin ikkunanpielin, mutta ”harmaa talo” oli jo pitkään ollut väriltään harmaa. Me haluamme talosta vaaleamman sävyisen siten että seinäväri on ikkunanpieliä vaaleampi. Sävy ikkunanpielissä tulee olemaan vihreänharmaa, mutta lopulliset värivalinnat ovat vielä tekemättä. Loviisan wanhat talot -tapahtumassa saimme yhden talon omistajilta heidän talonsa kauniit värisävyt Uulan Helmi ja Kaisla, mutta emme ole ihan varmoja, olisivatko ne kuitenkin hieman liian vaaleat meidän taloomme. Isona pintana väri tuppaa näyttämään vaaleammalta…  Kunpa jossain tulisi vastaan juuri oikean värinen talo, ja asukkailta saisi sävyjen värikoodit!


1 kommentti:

  1. aivan mahtavan näköinen talo, jotenkin rupes mieliin tulemaan elokuva täällä pohjantähden alla

    VastaaPoista