lauantai 27. syyskuuta 2014

Wanhoja taloja ja Habitarea


 Elokuun viimeisenä viikonloppuna kävimme pääkaupunkiseudulle suuntautuneen kummitytön synttärireissun yhteydessä katsomassa vanhoja taloja Loviisassa. Tapahtuma oli meille jo ennestään tuttu, sillä olimme käyneet siellä kerran aiemmin noin viisi vuotta takaperin. Tällä kertaa oli toiveena, että silmiimme osuisi vanhoissa puutaloissa käytettyjä mukavia ulkoseinien väriyhdistelmiä.


Loviisan Wanhat Talot –tapahtuma 30.-31.8.2014
Kohteita olisi ollut kaikkiaan reilut neljäkymmentä, mutta lasten kanssa ehdimme poiketa ehkä noin viidessätoista antiikkikojujen kiertämisen lisäksi. Yksi kiva talonvärikin bongattiin, ja kysyimme talon asukkailta maalien värinumerot. Kyseessä olivat Uulan sävyt Helmi ja Kaisla. Siinä voisi olla yksi mahdollinen väriyhdistelmä meidänkin taloomme. Sävyt kuvassa taitavat kyllä olla vähän harmaammat kuin todellisuudessa.


Uulan värisävyt Helmi ja Kaisla loviisalaisen puutalon seinässä
Hyödyllistä oli myös nähdä parissakin talossa, miten puuhellan päälle oli rakennettu kaunis huuva. Yhdessä talossa oli muurattuun puuhellaan yhdistetty metallinen huuva, ja toisessa taas oli myös huuva muurattu. Molemmissa oli puuhellan lisäksi leivinuuni samassa, kun taas meillä keittiöön tulee pelkkä puuhella, ja leivinuuni pirttiin erikseen. Piippu muurataan hellan kylkeen oikealle puolelle.


 
 
Loviisalaisista kodeista löytyi myös muutamia mukavia sisustusvinkkejä:


Vanha pitsilakana uusiokäytössä keittiössä


Kattilateline keittiön katossa


Puukoppa

Pari viikkoa myöhemmin pidetyt Habitare-messut tarjosivat modernimpaa sisustusta. Jotenkin itselle Loviisan Wanhat talot –tapahtuma antoi enemmän, vaikka tokihan isojen messujen antia on myös aina kiva kierrellä ja katsella, ja mukaviakin juttuja silmiin osui.   Ja olihan sielläkin se antiikkiosasto…


Siinun räsymattoja ja tyynyjä www.siinu.fi


Pellavasohva


Italialaisen Scavolinin Diesel-keittiö: hieno – mutta ei tyylillisesti sovi meidän vanhaan puutaloon


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti