tiistai 8. huhtikuuta 2014

Vuodet 2005-2007


Kun ylimääräinen kasvillisuus ja savi oli saatu kaivettua pois talojen seinustoilta, etenivät työt aluksi enimmäkseen purkupuolella. Kummankin talon kuisti oli huonossa kunnossa, muun muassa katto tai seinä oli romahtanut, joten ne purettiin aluksi pois.


Harmaan talon kuisti purettu
 
Isosta kaksikerroksisesta aitasta purettiin yläkerran katon alla oleva terassiosuus väliaikaisesti pois, jotta aitalle ja terassille olisi mahdollista tehdä kunnolliset perustukset.


Seuraavaksi edettiin purkuhommissa talojen sisäpuolelle, ensiksi harmaaseen taloon. Siellä oli enemmän purettavaa, koska siellä oli tehty 1970-luvulla lastulevyremontti toisessa päädyssä. Pintamateriaalit purettiin pois, jotta hirsiseinät saatiin esiin.


Purkujätettä harmaan talon pirtissä, tammikuu 2007

Keltaisten ja turkoosien lastulevyseinien takaa paljastui monenlaisia vanhoja tapetteja, joista otimme näytteitä talteen. Yhden pienen huoneen seinistä löytyi myös sanomalehtiä.

 

Tapetteja harmaasta talosta
Kesällä 2007 istutimme Fannikkalan puutarhaan omenapuun yhdessä nuorimman tyttäremme kummisedän kanssa. Kummit ostivat talvella syntyneelle vauvallemme oman omenapuun taimen, ja ajattelimme, että oikea istutuspaikka sille on Fannikkala, tuleva kotimme.


Omenapuun istutusta kesäkuussa 2007
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti